Home Of Sneakers 5k Custom By Q Custom Kicks! 2


 

Mikä oli sen hienompi tapa lopettaa tämä vuosi kuin postauksella, jota olen itsekin odottanut pitkään! Q Custom Kicksiä (QCK) pyörittävän Janin kanssa ollaan pitkään yritetty keksiä jotain sopivaa aihetta, jonka puolesta päästäisiin tekemään custom tossut meikäläiselle ja nyt se vihdoin tapahtui. Noin muutama kuukausi takaperin päästiin Instagramissa yli 5000 seuraajaan ja sehän oli täydellinen aihe customille. Vaikka seuraajia Instagramissa onkin tällä hetkellä noin 5,5k kuulostaa se pieneltä ottaen huomioon, että lukijoita jotka käyvät HOSin sivustolla on melkein 10 kertaa enemmän. Mutta! Joku päivä se sama luku löytyy myös instagramissa! 😉

 

Homma toimii niinkin yksinkertaisesti, että päätin mallin mihin halusin customoinnin (Air Jordan 1) ja idean mitä halusin. Tämän jälkeen sain raakaversion siitä minkälainen lopputulos olisi ja oikeastaan sitten vaan odottelin että työ oli valmis. Muutaman kerran käytiin läpi yksityiskohtia, sillä halusin antaa melko vapaat kädet tähän työhön. Oma ideani oli että kantapäässä pitää lukea “Home Of Sneakers” sekä “5K” ja teemana tietenkin stadi. Niin syntyi tämä huikea maailmanympyrällä, tuomiokirkolla yms. maamerkeillä varustettu HOS 5K custom.

 

 

Jani Kuusela – Q Custom Kicks

 

Mistä kaikki starttasi? 

J: ” Lenkkarirakkaus syttyi kasiluokalla, kun sain mutsin Air Maxit jalkaan. Oiskohan vuosi ollut jotain -98″

Mikä sait sinut kiinnostumaan kenkien customointiin? 

J: ” Ensikosketus customkenkiin tais olla joskus vuoden 2010 tienoilla kun löysin netistä King Of Sneakers:in maalaamat Simpsons kengät. Samantien lähdin kaivelemaan netistä lisää tietoa että miten voisin tehdä jotain samanlaista.”

Kerro miten itse aloitit customoinnin ja mitä kaikkea siihen kuuluu?

J: ” Tilasin sopivia maaleja ja aloin opettelemaan maalaamista. Monen tuhotun oman kenkäparin jälkeen opin oikeita tekniikoita. Tärkeintä oli oppia tuntemaan kenkien eri materiaalit ja kuinka niihin tehdään pohjatyöt ennen maalausta. Moni luulee että kaupasta ostettu kenkä on suoraan valmis maalattavaksi mutta näin ei ole. Jokainen kenkä ja maalattava alue pitää ensin putsata, poistaa tehdaslakka pinnasta, suojata, pohjustaa ja teipata ennen maalausta.

Kengän uusi design pitää myös suunnitella ja toisinaan ehkä jopa piirtää photoshopilla tai sitten paperille. Maalausvaiheessa pitää osata maalata tarvittavat kerrokset maalia, jotta vältetään maalin halkeilu kenkiä käytettäessä. Lopuksi vielä uusi lakka päälle suojaamaan naarmuilta. Tämän kaiken siis olen oppinut tutkimalla eri nettisivuja, youtubea sekä yrityksen ja erehdyksen kautta. Tämän päälle opettelin vielä käyttämään ja maalaamaan myös kynäruiskulla.”

Milloin teit ensimmäisen virallisen Custom työn?

J: ” Ensimmäisen “asiakastyön” tein kaverilleni v.2013 Pikkuhiljaa huomasin että suomessa ei juurikaan kukaan muu tehnyt tätä samalla intohimolla kuin minä ja maalatut kenkäni alkoivat saada huomiota ja kiinnostusta kaveripiirissä ja myös kaveripiirin ulkopuolella. Tästä syntyikin vuonna 2014 Q Custom Kicks”

Mitä kaikkea Q Custom Kicks pitää sisällään?

J: ” Kenkien, lähinnä lenkkareiden maalausta, vanhojen lenkkareiden kunnostusmaalaukset, asiakkaan oman toiveen mukaan maalatut kengät. Nämä pysyvät aina uniikkeina eli en tee toista täysin samanlaista paria. taidetta kengässä. Toteutus jota et näe muiden jalassa. Et sulaudu massaan vaan toteutat omaa/taiteilijan visiota.

Minulle artistina on tärkeätä että asiakas saa aina sen “wow näistä tuli hienommat kuin odotin” reaktion ja tämän takia jokaiseen kenkäpariin panostan aina 110% aina pohjatöistä viimeistelylakkaan asti”

 

Käykää tsekkaamassa myös muita  Q Custom Kicksin töitä Instagramissa @ Q Custom Kicks ! Ja lisätietoa QCK:istä löytyy sen omilta sivuilta, www.qcustomkicks.com.

 

Jos joku kiinnostui itse tästä mallista, niin nämä Jordanit kokovalkoisena ja monilla muillakin väreillä löydät täältä!

Lopuksi vielä ISO KIITOS kaikille teille seuraajille tästä vuodesta! Tehdään ensivuodesta vielä isompi ! !

 

  • Home Of Sneakers / Shava Sofy

 

 


2 ajatuksia aiheesta “Home Of Sneakers 5k Custom By Q Custom Kicks!

  • Simba

    Ihan super huikeat!! Mä haluun myös! Olen seurannut Janin töitä jo pitkään ja jätkä se vaan paranee paranemistaan. Huikeaa!

    • Home Of Sneakers Artikkelin kirjoittaja

      Kyllä, huikea jätkä. Ei muuta ku Customia suunnittelemaan! 🙂

Kommentointi on suljettu.